Annemieke Elstak-van der Linde

Artistieke leiding
Artistieke leiding

Annemieke werd geboren op 3 juni 1987 in Numansdorp. Ze volgde de éénjarige fulltime vooropleiding Theater aan het Koning Willem I-college in Den Bosch. Tegelijkertijd speelde ze haar eerste professionele voorstelling 'Boys and Girls' bij het Onafhankelijk Toneel (OT). In de jaren die volgden, ontwikkelde zij zichzelf als docent en maker en gaf ze les aan zowel jonge alsook volwassen amateurs. Tevens speelde zij in verschillende projecten van Theatergroep Rotjong en het RO Theater.

 

Op twintigjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de opleiding docerend maker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Na haar opleiding bleef Annemieke ook werkzaam als actrice. Ze kreeg een contract aangeboden bij Theatergroep Siberia waar zij in diverse voorstellingen speelde.

 

Tevens startte Annemieke in 2010 met de éénjarige acteeropleiding De Jaargang van Kemna Casting, waar zij werd getraind in o.a. camera-acteren en waar ze werkte met grote namen uit het vak. In de jaren die volgden, speelde Annemieke diverse vaste en gastrollen in o.a. Mixed Up, Flikken Maastricht, Celblok H en Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

 

In 2013 richtte ze samen met Mitchell Amsterdam Jeugdproductiehuis Mangrove op, een talentontwikkelingsafdeling. De talentontwikkeling geeft ze in 2019 een nieuwe vorm: Theaterschool Mangrove.

 

Annemieke voert de dagelijkse en artistieke leiding van de theatergroep en speelt en regisseert tevens voorstellingen voor Mangrove. Daarnaast geeft Annemieke les bij verschillende instanties zoals Theaterschool ZONE 1380,  VAK Delft en Kleinkunstig, speelt ze bij diverse gezelschappen waaronder Maas TD en Theatergroep Drang. Ze regisseerde o.a. de cabaretvoorstelling van Aron Elstak en bij Toneelgroep de Fakkel in Vlaardingen en Theatergroep D.E.R.F. in Den Haag. 

Aron Elstak

Muzikaal leider en lid Artistiek team
Muzikaal leider en lid Artistiek team

Aron werd geboren in 1993 en bracht zijn jeugd door in Alblasserdam. In zijn middelbare schooltijd speelde hij bij verschillende jeugdtheaterscholen. Na zijn eindexamenjaar toerde hij in zijn eerste professionele productie, een musicalversie van het kinderboek 'Rupsje Nooitgenoeg', door het land.

 
Met zijn allereerste soloprogramma 'Stemmen' won hij het Rotterdamse theaterfestival Pitch. Na een kleine tour van zelf geregelde try-outs, schreef hij zich in voor Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Daar behaalde hij de halve finale en mocht daarna mee als vaste invaller tijdens de finalistentournee. Na Cameretten toerde hij met succes een seizoen met zijn debuutprogramma Keurig Klote. In 2015 debuteerde hij met zijn eerste avondvullende voorstelling Met de moed der wanhoop, die twee seizoenen gespeeld heeft. In 2017 volgde zijn tweede programma 'Kijkt u even mee'. Hij maakte twee seizoenen deel uit van de Cabarestafette. Hij schrijft scènes en liedjes in het vaste cabaretteam van het programma Spijkers met Koppen van BNNVARA op NPO Radio 2.

 

Ook als docent heeft Aron zich ontwikkeld. Hij geeft theaterlessen voor kunstinstanties als Kleinkunstig, VAK Delft en Centrum voor de kunsten Spijkenisse en geeft workshops aan koren. Hij is de vaste dirigent van popkoor 'Delfts Blond' en dirigeerde eerder popkoor All Voices. Verder is Aron af en toe te zien in commercials en op TV, bijvoorbeeld voor Media Markt, Rijksmuseum, DJI, TreurTeeVee en KLM.

 
Bij Theatergroep Mangrove is Aron lid van het artistieke team. Hij is muzikaal leider van het gezelschap, acteur en hoofd PR. 

Michelle van Daalhoff

Michelle studeerde in 2009 af aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Ze is sindsdien werkzaam als theatermaker, docent en schrijver.

Al vanaf de oprichting is Michelle betrokken bij Theatergroep Mangrove. Ze schreef de voorstellingen ‘Atalanta’ en ‘Feeks’ en had bij deze laatste voorstelling tevens de regie in handen. Ook voor Jeugdproductiehuis Mangrove heeft Michelle voorstellingen gemaakt en geschreven, o.a. ‘Voorjaarsontwaken 2.0’ en ‘Noord en Zuid’.

Als schrijver bewerkt Michelle graag bestaande verhalen, met als doel om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur, die allesbehalve oubollig is. Haar stukken kenmerken zich door humor, vaart en herkenbaarheid.

 

Momenteel is Michelle bij het gezelschap betrokken als artistiek adviseur en schrijver. Op verzoek van het artistiek team heeft zij een adviserende functie bij het ontwikkelen van concepten.