Sinds 2013 produceert Theatergroep Mangrove voorstellingen voor jongeren in het Voortgezet Onderwijs. 

Mangrove heeft een groot hart voor jongeren en speelt graag voor dit publiek, dat in zijn oprechtheid altijd anders reageert. Mangrove is ervan overtuigd dat jongeren pas geïnteresseerd raken in een theatervoorstelling wanneer de acteurs niet op een voetstuk staan en alle aspecten van de voorstelling (acteurs, regie, dramaturgie, vorm) de jongeren serieus nemen. Daarom laten we zien hoe leuk theater kan zijn, zonder een elitair kunstsausje en zonder geforceerd jong en hip te doen. Het doel is niet om een jongere diep na te laten denken of een moraal te leren. Ons doel is al bereikt wanneer een leerling achteraf zegt: "Ik dacht dat het heel saai zou zijn, maar eigenlijk was het best leuk". 

 

De voorstelling 'Atalanta' heeft vijf seizoenen lang alle uithoeken van Nederland aangedaan. Na de voorstelling 'ANTI', die zijn première beleefde in februari 2019 en ook in 2021 te zien is, komt in het najaar van 2020 'WRAAK' uit. 

Alle voorstellingen voor het VO en PO worden geboekt via impresariaat Buro Bannink. 

 

Programmeurs en docenten zeggen over de jongerenvoorstellingen van Mangrove:


"De voorstelling raakt je hart, komt echt aan en is heel goed op het niveau van jongeren geschreven. Mooie vertaalslag van de het oude verhaal. Met simpele middelen en een enorm spelvuur wordt de voorstelling heel geloofwaardig neergezet. Ik denk dat dit jongeren heel erg zal inspireren. Ook heel geschikt om bij jeugtheaterscholen aan te bieden"

 

"Niet alleen de leerlingen vonden het geweldig, ook wij als docenten hebben genoten. Ik had hem moeiteloos nog een keer kunnen zien."

"Hele sterke verrassende voorstelling voor het gehele VO, ongeacht niveau"

 

"Mythisch thema is met veel humor en gebruikelijke taal gebracht!"

 

"Mooie, aansprekende vorm voor de doelgroep, snel, serieuze inhoud met humor gebracht, goede acteurs, boeit van begin tot eind."