Bekijk hier de trailer van ANTI!

OP 7 APRIL 2020 SPELEN WE ANTI ÉÉNMALIG OPENBAAR. DE VOORSTELLING HEEFT EEN DEELS NIEUWE CAST EN IS HERNIEUWD. DE VOORSTELLING SPEELT OM 20.15 IN ISLEMUNDA. KAARTEN HIERVOOR ZIJN  €10  EN TE KOOP OP www.islemunda.nl

 

Na het succes van 'FEEKS' en 'Atalanta' bewerkt Mangrove een klassieke Griekse tragedie tot een herkenbare en humoristische voorstelling met veel interactie en bekende pophits in een nieuw jasje.

 

Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone, een meisje uit een Griekse tragedie, meer dan tweeduizend jaar geleden geschreven. Haar naam is best moeilijk, maar de betekenis ervan past wel bij haar: “zij die geboren is om tegen te werken”. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar haar oom Kreon, die de nieuwe Koning is. Niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers zijn gedood in de oorlog en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht?

 

Antigone, die als enige in het land op durft te staan tegen het machtsmisbruik van haar oom, wordt Kreons grootste vijand. Hij doet er alles aan om haar duidelijk te maken dat zij als jonge vrouw helemaal niets te zeggen heeft over hoe hij het land regeert en dat ze hem moet gehoorzamen. Maar zijn daden hebben verstrekkende gevolgen…..

 

De acteurs hebben allemaal een verschillende mening over de keuzes van de Antigone. De één vindt haar een aansteller, de ander begrijpt haar dilemma. Af en toe stappen ze uit het verhaal om hun mening te geven en ook bij hen lopen de spanningen op….

 

´Anti´ is een dynamische en humoristische voorstelling over macht, over gelijkheid tussen man en vrouw en vooral over rechtvaardigheid, met bekende pophits van powervrouwen in een nieuw jasje.

 

ANTI is een voorstelling voor alle niveaus en leerjaren van het voortgezet onderwijs en het MBO.

 

Credits:

Concept en regie: Annemieke Elstak-van der Linde

Tekst en eindregie: Michelle van Daalhoff

Spel: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Samara van den Boogert, Annemieke Elstak

Techniek: Omar Elstak

Met dank aan: Islemunda, Podium van IJsselmonde

 

De première van 'ANTI' vond plaats op vrijdag 15 februari in Islemunda, Podium van IJsselmonde.

 

ANTI speelt vanaf februari 2019 op scholen en in theaters door heel Nederland. De voorstelling kan geboekt worden via Impresariaat Buro Bannink: www.burobannink.nl