Camping de Rotterdammert, seizoen 16-17

In de koude wintermaanden zitten de stamgasten van Café de Rotterdammert lekker warm met elkaar in de kroeg. Ze schelden op de sneeuw en verlangen naar de zon. Al is de zon in Nederland natuurlijk nooit zo lekker als de Franse zon. “Maar waarom gaan we dan niet naar de zon?” oppert Corrie, één van de trouwe bezoekers. En zo gezegd, zo gedaan. De tenten worden ingepakt, de auto krijgt een beurt en Nel, Anita, Corrie en Gerrie gaan op weg naar Franse baguettes et vin. Eenmaal aangekomen op Camping du Fromage blijkt alles toch niet zo relaxed te zijn als ze hadden verwacht. De zussen Gerrie en Corrie maken alsmaar ruzie, het vlees brandt aan op de barbecue en de jongens van de animatie beginnen de Rotterdammers aardig op hun zenuwen te werken. Net als ze denken dat ze alles hebben gehad en kunnen gaan genieten van hun welverdiende croissants arriveren daar hun buren. En deze buren zorgen ervoor dat hun vakantie een hele andere wending krijgt.

 

Een humoristische en muzikale voorstelling in drie bedrijven met bekende liedjes en swingende dansen.

 

Spelers: Maria, Vera, Hans, Annette, Ellie, Marlies, Miranda, Katalin en Dylan.

Gastacteur: Aron Elstak

 

Tekst en regie: Annemieke Elstak-van der Linde

Choreograaf: Mitchell Amsterdam

Muzikale leiding: Aron Elstak

Techniek: Marc Hagen

Flyer ontwerp: Mitchell Amsterdam

Artistiek leiding: Annemieke Elstak-van der Linde

 

Speeldata:

20,27 mei: 20.00u

21,28 mei: 14.30u

 

Adres: Buurt- en speeltuinvereniging IJsselmonde, Hendrik van Winkelhofstraat 10, Rotterdam.

Reserveren: boekingen@theatergroepmangrove.nl (reserveren is verplicht i.v.m. beperkt aantal zitplaatsen per voorstelling)

Prijs: €12,50 (let op: er kan alleen cash betaald worden)

Belangrijk: De voorstelling vindt plaats op een buitenlocatie. Zorg er voor dat u warm gekleed bent.

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Erasmus stichting, Buurt- en speeltuinvereniging IJsselmonde.

 

 

Café de Rotterdammert seizoen 15-16

'Café de Rotterdammert', gevestigd in het hart van Rotterdam-Zuid, is al jaren een begrip in de wijk. Nel de Jong runt haar kroeg al jaren met veel plezier. Inmiddels is er een hechte club van vaste gasten ontstaan, die dagelijks lief en leed met elkaar deelt. Nieuwe liefdes, carrièreproblemen en veel koetjes en kalfjes, niets wordt onbesproken gelaten. Iedereen weet dan ook alles van iedereen, geheimen bestaan er niet. Maar de plotselinge komst van nieuwe gasten zet de verhoudingen in het café op scherp en zorgt voor flink wat onderlinge problemen.Tot overmaat van ramp komt er een ambtenaar het café binnengestapt met de mededeling dat de kroeg zal moeten sluiten, wegens een enorme schuld. De stamgasten zijn in rep en roer, want als hun café moet sluiten, waar moeten ze dan elke avond naartoe? Ze besluiten niet zomaar toe te geven, maar te vechten voor hun bier! De wilskracht is er, maar nu de tactiek nog. Want hoe... hoe kun je zo'n sluiting voorkomen? Met de nodige onderlinge meningsverschillen gaan ze dapper aan de slag. Hoe gaan ze er een stokje voor steken? En belangrijker... zal het ze lukken?

Café de Rotterdammert is een humoristische, muzikale voorstelling voor jong en oud. Er wordt volop gezongen en gedanst in de kroeg op lekkere meezingers. Komt u langs voor een biertje?

 

Deze voorstelling wordt gespeeld, gedanst en gezongen door Ria, Hans, Vera, Mathilde, Marie-José, Annette, Jetse en Marlies.

 

Tekst: Michelle van Daalhoff
Regie: Annemieke van der Linde
Choreografie: Mitchell Amsterdam
Muzikale leiding en gastacteur: Aron Elstak
Techniek: Nigel Donker

 

Wraak seizoen 15-16

Elektra is 15 jaar en woont het grootste deel van de week op een privé-internaat. In het weekend is ze thuis bij haar moeder en stiefvader, waar het allesbehalve gezellig is. Sinds de dood van haar jongere zusje is haar onbezorgde bestaan veranderd in een leven zonder liefde en blijdschap waarin alleen de emotie woede telt. Haar echte vader, die met haar broertje naar Drenthe is verhuisd, mag ze nooit spreken. Ze wordt geteisterd door haar nare stiefvader Albert, een kille zakenman die niets met gevoel te maken wil hebben. Elektra vervloekt de dag dat haar zusje Effie overleed en haar vredige gezin uit elkaar viel. Als Elektra op haar zestiende verjaardag te horen krijgt dat haar vader zich tegen een boom heeft gereden, kan ze niet geloven dat dit een ongeluk was en verdenkt ze Albert en haar moeder Karina hiervan. Elektra raakt verstrikt in een web van leugens en wantrouwen. Eén ding weet ze zeker: als haar vermoedens kloppen, dan zal ze wraak nemen...

 

'Wraak' is een spannende voorstelling over vechten tegen onrecht, met prachtige klassieke muziek en dansen, in een sfeer die je nog niet eerder zag bij Jeugdproductiehuis Mangrove.

 

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

 

Deze voorstelling wordt gespeeld en gedanst door: Toby, Vinay, Marije, Boaz, Alana, Dylan, Lenneke, Laura, Marieke en Katalin.

 

Tekst: Michelle van Daalhoff

Regie: Annemieke van der Linde

Choreografie: Mitchell Amsterdam

Gastacteurs: Aron Elstak en Winnie Roseval

Styling: Joran de Kok

Techniek: Nigel Donker

Flyer ontwerp: Mitchell Amsterdam

Muziekadvies: Aron Elstak

Artistieke leiding: Annemieke van der Linde

Met speciale dank aan: Annette Veenman

Verdwaald in Rotterdam seizoen 15-16

En ze leefden nog lang en gelukkig. De verhalen zijn uit, de schurken verdreven en alle sprookjesfiguren leven in harmonie samen in het grote sprookjesbos. Niets aan de hand dus. Tot er op een dag een ambtenaar het bos binnenstapt met de brute mededeling dat alle sprookjesfiguren moeten verhuizen. Er dient namelijk plaats te worden gemaakt voor de bouw van luxueuze appartementencomplexen en nieuwe bedrijven om Nederland uit de crisis te helpen. De sprookjesfiguren worden opgedeeld in groepjes en afgevoerd naar de grote Nederlandse steden. Vol angst en ongeloof stappen ze de wijde wereld in, waar ze merken dat ze al hun speciale gaven hebben verloren. Verbaasd kijken ze naar de hoge gebouwen, de neonlichten en het drukke verkeer. Ze moeten integreren, maar hoe pas je je aan aan een wereld die niet de jouwe is en waar iedereen je vreemd vindt en raar aankijkt? Andere gewoontes, andere regels, andere waarden… Maar gewoontes verander je niet zomaar en dus hebben ze flink wat moeite om zich aan de nieuwe regels te houden. Binnen de kortste keren belanden ze in de gevangenis en ze bedoelden het juist zo goed. Zal het ze lukken om te overleven in de grote stad of wacht hen een leven tussen de grijze muren van de cel?

 

Spel:Marije Kortekaas, Jonatan Königs, Toby Immerzeel, Boaz Kwakkel, Alana Leah Mook, Dylan Berkeveld.

 

Regie & tekst: Annemieke van der Linde

Choreografie: Mitchell Amsterdam

Kostuumontwerp:Joran de Kok

Flyerontwerp: Mitchell Amsterdam

Techniek: Nigel Donker

Artistieke leiding: Annemieke van der Linde

 

Met dank aan: Gemeente Rotterdam, Prins Bernard Cultuurfonds, Islemunda, het podium van IJsselmonde en Aron Elstak.

 

Noord en Zuid, een liefde gescheiden door de Erasmusbrug seizoen 14-15

Noord en Zuid, slechts gescheiden door één brug. Een wereld van verschil. In Noord woont Julia Capulet. Haar moeder is lijsttrekker van Rotterdams Next, een politieke partij die er nogal wat extreme denkbeelden op nahoudt. Moeder Capulet heeft het leven van haar dochter uitgestippeld. Ze heeft zelfs Julia's toekomstige partner al uitgekozen. In Zuid woont Romeo Montfoort. Zijn grootste droom is om te studeren, maar zijn moeder verbiedt het hem. Romeo moet haar helpen om haar nachtclub Red Velvet draaiende te houden. Mevrouw Capulet doet er met haar partij alles aan om de nachtclub te sluiten.

Als Rotterdams Next tijdens de wereldhavendagen op de Erasmusbrug flyert, komt het tot een confrontatie tussen Noord en Zuid. En in die chaos ontmoeten Romeo en Julia elkaar. Ze worden verliefd. Kan hun liefde de jarenlange strijd tussen Noord en Zuid beëindigen? Of staan de twee jongeren aan de rand van de afgrond? Een verhaal over ouder worden, over loskomen van je opvoeding, van je milieu, over kiezen waar je voor staat, maar vooral een verhaal over liefde, die afkomst overstijgt.

Een moderne bewerking van Shakespeare's bekende liefdesverhaal 'Romeo en Julia.

Nooit Volwassen, seizoen 14-15

Negen meisjes uit de Rotterdamse wijk Feyenoord komen elke middag na schooltijd samen om elkaar de meeste spannende en fantasierijke verhalen te vertellen. En ineens verschijnt daar een meisje. Niemand weet wat haar naam is, hoe oud ze is en waar ze vandaan komt. Op een dag als hun boze buurman Manus hen heeft verboden om nog in de speeltuin te spelen en zelfs dreigt met de politie zitten de meisjes verdrietig bij elkaar. Waar kunnen ze dan nog de verhalen aan elkaar vertellen? Het onbekende meisje nodigt ze uit om met haar mee te gaan naar het eiland waar je nooit volwassen hoeft te worden. Gedreven door nieuwsgierigheid gaan de meisjes de brug over, maar of dat nou zo'n goed idee was?

Een kleurrijke voorstelling vol van avonturen met tien meisjes en een boze meneer. Met flitsende dansen op de hits van bekende powervrouwen.

Gespeeld en gedanst door: Madelief, Adna, Erna, Dero, Amy, Hermine, Nina, Ylona & Rosie.

Tekst: Michelle van Daalhoff
Regie: Annemieke van der Linde
Choreografie: Mitchell Amsterdam
Gastacteurs: Sven Immerzeel & Roos Mens
Flyerbeeld: Boris Schreurs
Techniek: Nigel Donker
Artistieke leiding: Annemieke van der Linde

Dieven van de koopgoot seizoen 14-15

Sjoerd is veertien. Al uren zit hij in het donker op de eenzame trappen van de Koopgoot. Geld voor wat eten heeft hij niet en hij kan nergens slapen. Hij voelt zich als de hoofdpersoon van zijn lievelingsboek, Oliver Twist. Daarom besluit hij zichzelf voortaan Oliver te noemen. Want die is stoer, sterk en hij houdt van niemand.

Dan verschijnen er in de goot een paar schimmen. Onopvallend zijn ze, maar ze houden Sjoerd in de gaten en komen steeds dichterbij. De dieven van de Koopgoot dwalen door de donkere stad. Ze zijn sluw, geroutineerd en ze jatten erop los, waarna ze terugkeren naar hun honk in een van de koude Rotterdamse metroschachten. Daar wacht hun bendeleider Fijs, die voor hen “zorgt” in ruil voor het geld dat ze voor hem verdienen. Sjoerd besluit met de bende mee te gaan, geleid door een lege maag en kou. Maar of dat nu wel zo’n slim idee is…

 

Quotes van het publiek:

 

“Ik ben twee uur lang geboeid blijven kijken, er gebeurt zoveel op het podium, je hoeft je geen seconde te vervelen bij deze verrassende voorstelling”

“Erg onder de indruk van jonge talenten van Jph Mangrove die allemaal uit de verf komen”

“De voorstelling is spannend, humoristisch, maar zet je zeker ook aan het denken”

Voorjaarsontwaken seizoen 13-14

Mariska seizoen 13-14

A Christmas Carol, een kerstverhaal met koopzegels seizoen 13-14