Artistiek team

Annemieke Elstak-van der Linde

Dagelijkse leiding
Dagelijkse leiding

Annemieke werd geboren op 3 juni 1987 in Numansdorp. Ze volgde de éénjarige fulltime vooropleiding Theater aan het Koning Willem I-college in Den Bosch. Tegelijkertijd speelde ze haar eerste professionele voorstelling 'Boys and Girls' bij het Onafhankelijk Toneel (OT).In de jaren die volgden, ontwikkelde zij zichzelf als docent en maker en gaf ze les aan zowel jonge alsook volwassen amateurs. Tevens speelde zij in verschillende projecten van Theatergroep Rotjong en het RO Theater.

Op twintigjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de opleiding docerend maker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Na haar opleiding bleef Annemieke ook werkzaam als actrice. Ze kreeg een contract aangeboden bij Theatergroep Siberia waar zij in diverse voorstellingen speelde. Tevens startte Annemieke in 2010 met de éénjarige acteeropleiding De Jaargang van Kemna Casting, waar zij werd getraind in o.a. camera-acteren en waar ze werkte met grote namen uit het vak. In de jaren die volgden, speelde Annemieke diverse vaste en gastrollen in o.a. Mixed Up, Flikken Maastricht, Celblok H en Hendrik Groen. In 2013 richtte ze samen met Mitchell Amsterdam Jeugdproductiehuis Mangrove op, een talentontwikkelingsafdeling. Jph Mangrove valt sinds 2017 onder Theatergroep Mangrove. Annemieke voert de dagelijkse leiding van Theatergroep Mangrove en speelt en regisseert tevens voorstellingen voor Mangrove. Daarnaast geeft Annemieke les bij verschillende instanties zoals VAK Delft, Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, Kleinkunstig, speelt ze bij diverse gezelschappen waaronder Maas TD en regisseert ze o.a. de cabaretvoorstelling van Aron Elstak en bij Toneelgroep de Fakkel in Vlaardingen. 

Michelle van Daalhoff

lid artistiek team
lid artistiek team

Michelle studeerde in 2009 af aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Ze is sindsdien werkzaam als theatermaker, docent en schrijver.

Al vanaf de oprichting is Michelle betrokken bij Theatergroep Mangrove. Ze schreef de voorstellingen ‘Atalanta’ en ‘Feeks’ en had bij deze laatste voorstelling tevens de regie in handen. Ook voor Jeugdproductiehuis Mangrove heeft Michelle voorstellingen gemaakt en geschreven, o.a. ‘Voorjaarsontwaken 2.0’ en ‘Noord en Zuid’.

Als schrijver bewerkt Michelle graag bestaande verhalen, met als doel om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur, die allesbehalve oubollig is. Haar stukken kenmerken zich door humor, vaart en herkenbaarheid.