Verdwaald in Rotterdam

En ze leefden nog lang en gelukkig. De verhalen zijn uit, de schurken verdreven en alle sprookjesfiguren leven in harmonie samen in het grote sprookjesbos. Niets aan de hand dus. Tot er op een dag een ambtenaar het bos binnenstapt met de brute mededeling dat alle sprookjesfiguren moeten verhuizen. Er dient namelijk plaats te worden gemaakt voor de bouw van luxueuze appartementencomplexen en nieuwe bedrijven om Nederland uit de crisis te helpen. De sprookjesfiguren worden opgedeeld in groepjes en afgevoerd naar de grote Nederlandse steden. Vol angst en ongeloof stappen ze de wijde wereld in, waar ze merken dat ze al hun speciale gaven hebben verloren. Verbaasd kijken ze naar de hoge gebouwen, de neonlichten en het drukke verkeer. Ze moeten integreren, maar hoe pas je je aan aan een wereld die niet de jouwe is en waar iedereen je vreemd vindt en raar aankijkt? Andere gewoontes, andere regels, andere waarden… Maar gewoontes verander je niet zomaar en dus hebben ze flink wat moeite om zich aan de nieuwe regels te houden. Binnen de kortste keren belanden ze in de gevangenis en ze bedoelden het juist zo goed. Zal het ze lukken om te overleven in de grote stad of wacht hen een leven tussen de grijze muren van de cel?

Tekst & regie: Annemieke Elstak-van der Linde

Cast: Mitchell Amsterdam, Aron Elstak, Sven Immerzeel, Saffira ben Hammouda, Annemieke Elstak- van der Linde en Eva van den Dam

Boekingen: info@theatergroepmangrove.nl

 

Duur: 60 minuten + nagesprek 10 minuten

Speeloppervlakte: 7x5 meter

Aankomstijd: 120 minuten

Afbouwtijd: 90 minuten

Doelgroep: groep 7 & 8 primair onderwijs en onderbouw VO.

Bijzonderheden: in de speelruimte moet een passend geluidset aanwezig zijn.

Educatie: Mangrove kan desgewenst aanvullende workshops passend bij de thema's van de voorstellingen verzorgen.

 

Deze voorstelling is niet meer te boeken.

FEEKS

Katharina en haar jongere zus Bianca zijn elkaars tegenpolen. Bianca is mooi, lief en wordt aanbeden door alle mannen. Katharina daarentegen gedraagt zich als een feeks en wil niks met mannen te maken hebben. Met liefde maakt ze het leven van zo veel mogelijk mensen zuur. De vader van Katharina is bang dat ze nooit een man zal vinden en gelukkig zal worden. Daarom verbiedt hij Bianca met  jongens om te gaan totdat haar zus een liefde heeft gevonden. Hij looft een enorm geldbedrag uit voor de man die zijn oudste dochter in een liefdevolle vrouw kan veranderen. Het lijkt een onmogelijke missie totdat Patrick opduikt. Zal hij Katharina leren van zichzelf en de mensen om haar heen te gaan houden? En weten de acteurs nog het verschil tussen wat ze spelen en wie ze zelf zijn?

 

Tekst & regie: Michelle van Daalhoff
Cast: Annemieke Elstak-van der Linde, Aron Elstak, Boris Schreurs & Winnie Roseval.
Met dank aan: Mitchell Amsterdam

Boekingen: www.burobannink.nl

 

Doelgroep: Deze voorstelling is geschikt vanaf de tweede klas van het voorgezet onderwijs.

 

De voorstelling is te boeken tot 1 juli 2017.

Atalanta

'Atalanta’ is gebaseerd op de Griekse mythe over een meisje dat wordt achtergelaten in het bos en opgevoed door beren. Ze is sneller dan de wind en kan jagen als de beste. Atalanta is best gelukkig, maar diep van binnen voelt ze dat ze niet op haar plek is. Ze wil terug naar haar ouders, maar die willen haar niet omdat ze een meisje is. Met de hulp van de jager wordt ze getransformeerd van berenjong naar de ideale dochter. Maar is dat genoeg voor haar ouders? Zullen ze nu van haar gaan houden? 


Atalanta is een komische voorstelling over hoe ver je gaat om erbij te horen en jezelf te bewijzen gespeeld door drie acteurs die je meenemen in hun wereld die ‘theater’ heet. 

Concept: Imanuelle Grives 
Regie: Annemieke Elstak-van der Linde 
Tekst: Michelle van Daalhoff 
Spel: Boris Schreurs, Winnie Roseval en Annemieke Elstak- van der Linde in wisselende samenstelling met Aron Elstak
Boekingen: www.burobannink.nl 

 

Doelgroep: Deze voorstelling is geschikt voor alle klassen van het voortgezet onderwijs.

 

Deze voorstelling is alleen nog op aanvraag te boeken bij Buro Bannink www.burobannink.nl