SPECIALE CORONAPROGRAMMERING / VOORDEKUNST

Theatergroep Mangrove heeft een unieke coronaprogrammering vanaf 1 juni, met aanbod dat geheel past binnen de gestelde richtlijnen! Kijk gauw op de pagina CORONAPROGRAMMERING om te zien wat we allemaal te bieden hebben. Ook heeft Mangrove een actiecampagne gestart op Voordekunst! Vanaf 20 mei kan men op Voordekunst doneren om te zorgen dat Theatergroep Mangrove kan blijven voortbestaan!

THEATERGROEP MANGROVE BESTAAT TIEN JAAR!

 

Mangrove viert in seizoen 2019-2020 haar tienjarig bestaan. We hebben keihard gewerkt om de dromen die Mangrove had bij de oprichting in 2010, waar te maken. Het afgelopen decennium hebben we talloze theaterprojecten mogen uitvoeren voor veel verschillende doelgroepen en in honderd soorten en maten. We prijzen onszelf enorm gelukkig dat wij op allerlei manieren Rotterdam en de rest van Nederland hebben laten kennismaken met wie wij zijn en wat wij doen. Voorstellingen voor het voortgezet onderwijs, cross-overprojecten, locatie- en muziektheatervoorstellingen, we hebben het allemaal mogen doen met medewerkers en spelers van alle leeftijden en achtergronden. 

 

Mangrove in het kort 

Theatergroep Mangrove is een professioneel Rotterdams gezelschap dat theaterproducties maakt voor een zo breed mogelijk publiek. Wij vinden dat theater voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom proberen we laagdrempelige voorstellingen te creëren van hoge artistieke kwaliteit. Mangrove maakt kunst met een begrijpelijke 'K'. Dit doen wij door een flinke dosis humor te gebruiken in onze voorstellingen en te werken met klassieke stukken en bekende verhalen die we vaak in originele staat laten en soms een moderne en Rotterdamse draai geven. Op de pagina Over Theatergroep Mangrove vind je meer informatie over onze visie, missie en voorstellingen.

 

Mangrove bewerkt ook klassiekers voor jongeren op het voortgezet onderwijs. De speelstijl en de inhoud van onze voorstellingen sluiten aan op de belevingswereld van deze doelgroep, maar zijn ook zeer geschikt voor volwassenen. Vanaf seizoen 2020-2021 zal Mangrove dit aanbod uitbreiden met voorstellingen voor het primair onderwijs. 

Ook maakt Theatergroep Mangrove voorstellingen op maat. Zo zijn we al jaren verantwoordelijk voor het maken en spelen van het Witte Bedjes Sinterklaasfeest in opdracht van de Gemeente Rotterdam en worden we vaak ingehuurd voor korte voorstelling op maat door bedrijven of kunstinstellingen.

 

Tevens verzorgt Mangrove workhops voor alle denkbare doelgroepen. Met een groot aanbod van docenten kunnen wij alle mogelijke workshops verzorgen, éénmalig of voor een langer project. Dit kan aansluiten op één van onze voorstellingen of op maat ontwikkeld worden. Kijk snel op de pagina Theater Op Maat voor het gevariëerde aanbod. De docenten van Mangrove zijn zeer ervaren in het ontwikkelen en geven van lessen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

 

Daarnaast hebben wij voor amateurspelers van diverse leeftijden aanbod bij Theaterschool Mangrove.

  

Mangrove is gevestigd in Rotterdam en heeft als vaste speellocatie Islemunda, het podium van IJsselmonde op Rotterdam-Zuid. De voorstellingen van Mangrove spelen ook in theaters en op scholen door het hele land.

 

Neem gauw een kijkje op onze website en maak kennis met Theatergroep Mangrove. Staat er iets niet bij of heb je vragen? Schroom niet en mail naar info@theatergroepmangrove.nl

 

Mangrove heeft de afgelopen jaren project- en jaarsubsidie mogen ontvangen van o.a. De Gemeente Rotterdam, Stichting Droom & Daad, Prins Bernard Cultuurfonds, Erasmus Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Elise Mathilde Fonds.