SPELERS GEZOCHT 8-88 JAAR VOOR GROTE ZOMERPRODUCTIE!!

Dit jaar zal Theatergroep Mangrove voor het eerst een cross-over zomerproductie op de planken brengen.
De voorstelling ‘Zomerdroom’ wordt een komische, moderne en vooral Rotterdamse bewerking van Shakespeares komedie Een Midzomernachtdroom.

Deze voorstelling speelt van 10 t/m 14 juni 2020 zes keer in de grote theaterzaal van Islemunda. Iedereen tussen de 8-88 jaar kan zich aanmelden om mee te spelen. Ervaring of niet, iedereen is welkom!

Bij deze productie gaan we het iets anders doen dan bij de voorgaande cross-overvoorstellingen. Er is een hoofdcast bestaande uit professionele acteurs en (interne) stagiairs. Daarnaast wordt er een A en B cast gevormd bestaande uit plezierspelers tussen de 8-88 jaar. Elke cast speelt drie voorstellingen tussen 10 en 14 juni in Islemunda. Elke cast repeteert apart. Cast A repeteert op maandagavond en 3 uur op de zondagen. En cast B repeteert dinsdagavond en ook drie uur op zondagen. Zo kom je altijd aan de beurt tijdens de repetities, repeteer je met een kleinere groep én hoef je minder dagen te repeteren.

De gezamenlijke scriptlezing is op zondag 10 mei en de repetities starten op zondag 16 mei. De speldoorloop is op zondag 7 juni (houd deze dag helemaal vrij) en de generale repetitie op dinsdag 9 juni vanaf 18.30.

De co-regie in is handen van Derk Oudshoorn en Annemieke Elstak. De tekst wordt geschreven door Michelle van Daalhoff. Daarnaast zal er weer een bonte cast van bekende en onbekende professionals van Mangrove gevormd worden die staat te trappelen om met jullie een fantastische voorstelling te gaan spelen.

Uit ervaring is gebleken dat het een intensief project is. Daarom hebben we besloten om twee opties aan te bieden. Je kan je aanmelden als speler of als edelfigurant of als jonge speler. Hieronder staat uitgelegd wat het betekent, hoe vaak je moet repeteren en hoeveel spelers we maximaal zoeken per categorie.

Speler:
Hiervoor zoeken we maximaal 20 spelers (10 per cast). Je krijgt een aanzienlijke rol in het stuk en repeteert op de dagen waarop jouw cast gepland is. Je moet in korte tijd best wat tekst leren en altijd op de geplande repetities aanwezig zijn, maar daar krijg je natuurlijk goede begeleiding van de regisseurs, een toffe rol, veel ervaring en onwijs veel gezelligheid voor terug. De rollen waar we o.a. spelers voor zoeken zijn de acteurs die de amateurgroep in de voorstelling vormen. Deze amateurgroep komt optreden op het zomerfeest, maar werkelijk alles gaat fout tijdens hun uitvoering. Hiervoor is iedereen vanaf 16 jaar welkom zich aan te melden.

Edelfigurant:
Hiervoor zoeken we maximaal 24 spelers (12 per cast). Als edelfigurant zit je in de circa drie grote scènes op het feest. Je krijgt wel een paar zinnen tekst. Je repeteert maximaal 3 keer met de cast waar je bij hoort en moet natuurlijk aanwezig zijn bij de speldoorloop van 7 juni en de generale van 9 juni en de voorstellingen die voor jouw cast gepland staan. Lijkt het je leuk een keer mee te doen in een grote professionele productie, maar heb je weinig tijd om tekst te leren of te repeteren, dan is de edelfigurant optie perfect voor jou. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich hiervoor aanmelden.

Jonge speler:
Hiervoor zoeken we maximaal 12 spelers (6 per cast). Als jonge speler zit je in een aantal scènes (o.a. de grote feestscènes) en krijg je ook tekst. Je repeteert 1x per week mee met de cast waar je in zit (maandagavond of dinsdagavond of zondag), wellicht wordt er op woensdagmiddag éénmalig een extra repetities voor de jonge spelers gepland. Ook moet je natuurlijk aanwezig zijn bij de speldoorloop van 7 juni en de generale van 9 juni en de voorstellingen die voor jouw cast gepland staan. Iedereen van 8 t/m 15 jaar kan zich hiervoor aanmelden.

Kennismakingsavond:
Op 24 maart is er een kennismakingsavond op Spot op Zuid, de repetitieruimte van Mangrove. Het adres is: Van Langendonckstraat 15A. Deze avond begint om 19.00 en duurt tot 21.30. Je maakt kennis met de regisseurs en een aantal acteurs en we vertellen je meer over deze vrolijke en zomerse voorstelling en het werkproces. Deze avond is vrijblijvend. Je kan je daarna inschrijven voor deelname. Aan de uiteindelijke deelname aan de voorstelling zijn is een kleine bijdrage verbonden. Deze varieert van €20 tot €60 per deelnemer (o.a. afhankelijk of je leerling van onze theaterschool bent). Hiervoor krijg je o.a. je rol in de voorstelling, drinken en versnaperingen tijdens repetities en voorstellingen en op enkele dagen diner.
Let op: Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken gaat de selectie op volgorde van inschrijving. Meld je dus gauw aan om zeker te zijn van een plek.
Aanmelden kan tot 18 maart door te mailen naar info@theatergroepmangrove.nl. Vermeld daarin je naam, leeftijd, woonplaats en in welke categorie je geplaatst wilt worden.

Spelbijeenkomsten:
Vooraf aan de repetities vinden er twee spelbijeenkomsten plaats. Je krijgt die avond spelles van regisseur Derk Oudshoorn en we gaan met elkaar aan de slag om te kijken welke rol het beste bij je past. Deze avonden zijn gepland op woensdag 1 en woensdag 8 april, beiden van 19.30-22.00. Deze avond is alleen bedoeld voor de spelers vanaf 16 jaar. De spelbijeenkomsten zijn niet verplicht voor deelname, maar we adviseren je wel om er minstens één aanwezig te zijn. Zo leer je Mangrove en onze werkstijl kennen en kunnen alvast met elkaar de vloer op. Deelname aan de spelbijeenkomsten zit bij het deelnamebedrag inbegrepen.

We zien er naar uit om jullie aanmelding te ontvangen. Mocht je mensen kennen voor wie dit ook interessant is, verwijs hen dan naar dit bericht! Iedereen is welkom, ervaring of niet!